Misschien heb je het al gemerkt, of is het jou nog niet opgevallen. Premies worden hoger en voorwaarden minder voordelig. De verzekeraars hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met stijging van alledaagse risico's en tegenvallende beleggingen. Met name in de brand- en logistieke sector zien verzekeraars een stijging van schademeldingen. Dit resulteert weer in een forse toename van de schadelast. Hierdoor wordt het voor de verzekeraars steeds lastiger om winstgevend te blijven. Daarnaast is er door Solvency 2 (Europese norm) bepaald dat verzekeraars moeten voldoen aan strengere kapitaalvereisten. Dit alles dwingt verzekeraars tot het nemen van diverse maatregelen.

Wat merk jij als ondernemer hier van?

Verzekeraars zijn genoodzaakt om hogere premies en strengere voorwaarden door te voeren. Hierdoor zijn verzekeraars selectiever in wie en/of wat zij willen verzekeren. De hogere schadepremie is niet de grootste zorg. De grootste zorg is of jij nog wel verzekerd kunt worden en, zo ja, krijg je dan nog wel een 100% dekking.

Uit onderzoek van AON is gebleken dat in Nederland vrijwel alle verzekeringsbranches aangepakt worden. Zie hiervoor het overzicht van hun onderzoek.

Wat kun je hier zelf aan doen?

Voordat je succesvol met verzekeraars kunt onderhandelen moet je stappen maken. Je moet weten welke risico's je loopt. Neem regelmatig de risico's van jouw bedrijf door. Wet en regelgeving wijzigt regelmatig. Preventiemaatregelen vernieuwen. Risicomanagement is een goed middel om inzicht te krijgen in jouw bedrijf. Je moet begrijpen hoeveel kosten je aan verzekeringen kwijt bent. Ook moet je weten wat eventuele maatregelen kosten en wat deze jou aan besparingen opleveren. Zonder plan doen wat anderen zeggen, daar ben jij geen ondernemer voor geworden. In 87% van alle gedane zaken kon door de werkwijze van Zeker van Zanten meer dan 10% op premie bespaart worden, terwijl de risico's van uw onderneming aanzienlijk afnemen.

Ondernemen met een gerust gevoel

Wil je eens vrijblijvend praten over jouw onderneming en ontdekken welke stappen je nu het beste kunt zetten om stijgende verzekeringskosten te voorkomen? Wil je ontdekken hoe je snel kosten kunt besparen en risico's kunt vermijden? Zodat jij met een gerust hart verder kunt ondernemen en niet om hoeft te kijken naar jouw verzekeringen. Want zorgen voor jouw verzekeringen, daar ben ik voor. Wie weet welke stappen je vandaag al kunt zetten zodat je morgen meer rust hebt.

JA IK WIL EEN AFSPRAAK

Ik bespreek graag met jou wat onze werkwijze je kan besparen.

website.png

Alex van Zanten

Voor een afspraak bel met:
071 260 0660

Of mail via:
info@zekervanzanten.nl