Nabestaandenpensioen is een ondergeschoven kindje. Je wilt er niet aan denken en jou overkomt het niet. Maar als het wel gebeurd is dit vaak een drama voor uw partner. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel.

Pensioen in de B.V.

Veel D.G.A.'s hebben ooit, samen met een adviseur, een fiscale "kerstboom" opgetuigd. Hierbij werd er uitgegaan van de toekomstige verkoopopbrengst van de onderneming en waren reserveringen vrijwel nihil. In de praktijk was deze kerstboom een standaard pensioenovereenkomst van de belastingdienst die van internet gehaald kon worden. Ook het nabestaandenpensioen was in de B.V. geregeld.  Veelal met volledige indexatie. Als er dan uitgekeerd moest worden was er geen vermogen aanwezig. Dit is ook de reden dat de belastingdienst van pensioen in eigen beheer af wilde en dat dit in 2017 is afgeschaft. Wat is er nu door u geregeld voor uw nabestaanden?

Zelfstandige zonder pensioen

Z.Z.P.'ers hebben vaak niets geregeld. Zij zijn net begonnen of hebben hier nog niet over nagedacht. Tijdens de afgelopen jaren was er geen geld. Of het eigen huis is de pensioenregeling. En geef nou toe, er is toch geen tijd om te overlijden. Maar wat nu als u onverhoopt toch zou overlijden.

Wat wilt u?

Stel uzelf nu eens de vraag "wat wil ik" of "wat heeft mijn partner nodig als ik er niet meer ben". Stel deze vraag ook eens aan uw partner. Hoe regelt u dat op een zo simpel mogelijke manier? Was daar die hele kerstboom voor nodig?

Voorkom een financieel drama door nu na te denken over uw nabestaandenpensioen en kijk wat er voor u nodig is. Zorg dat u weet wat de gevolgen van uw overlijden zijn. Wilt u hierbij hulp, aarzelt u dan niet om contact met mij op te nemen. Dan regelen wij het samen met u en hoeft u daar niet meer aan te denken.

website2.png

Alex van Zanten

Voor een afspraak bel met:
071 260 0660

Of mail via:
info@zekervanzanten.nl